Dijete i epilepsija

Edukacija

Udruga je 25. siječnja 2024. održala edukaciju na temu “Dijete i epilepsija” za roditelje u Dječjem vrtiću Grigor Vitez, Kliška ul. 4, 21000 Split.

Predavanja su održali prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med. i Vedrana Bibić, mag. nutr. clin., a u raspravi su se pridružile Marija Samaržija, bacc. med. techn. i Irena Bibić, predsjednica Udruge.

Prof. dr. sc. Prpić je otvorio radionicu i održao predavanje o epilepsiji i vrstama epileptičnih napadaja kako bi pobliže objasnio sudionicima postojanje različitih vrsta s različitim manifestacijama s ciljem njihovog boljeg prepoznavanja. Također je istaknuo kako ispravno pomoći djetetu za vrijeme epileptičnog napadaja, te kada i kako primjeniti lijek za hitne situacije tj. epileptični status.

Vedrana Bibić, mag. nutr. clin. je predavanje započela s definicijom hrane i hranjivih tvari uz koje je predstavila i skupine namirnica. Detaljnije je razgovarala o nutritivnom statusu te čimbenicima koji ga narušavaju kod djece s epilepsijom. Za kraj je predstavila osnovna načela terapijske primjene ketogene dijete i njenu učinkovitost u smanjenju učestalosti epileptičnih napadaja.

Irena Bibić je zatvorila edukativnu radionicu predstavljanjem Udruge i njenih aktivnosti!

 

Zahvaljujemo dječjem vrtići Grigor Vitez na pozivu i gostoprimstvu, te Swixx BioPharmi na donaciji koja nam je omogućila održavanje edukacije!