Matthew's Friends

Matthew’s Friends je dobrotvorna organizacija registrirana u Ujedinjenom Kraljevstvu, a osnovana je 2004. godine. U svom radu je iznimno posvećena medicinskim ketogenim dijetama.

Pruža podršku roditeljima, obiteljima i zdravstvenim djelatnicima pružajući informacije, istraživanja i potporu za razvoj usluga za terapijsku provedbu ketogenih dijeta. Također podržava i zdravstvene sustave za tvrdokorne epilepsije, ostale neurološke i metaboličke poremećaje te određene vrste tumora.

U organizaciji su uključeni i zdravstveni stručnjaci na području terapijske primjene ketogenih dijeta kako bi osigurali točnost i sigurnost pruženih informacija. Matthew’s Friends ima istaknuti zdravstveni odbor s predsjednicom prof. Helen Cross.

Ulaže sredstva u klinička istraživanja za medicinske ketogene dijete kao i edukacijske programe, a ujedno pruža i financijsku potporu brojnim NHS-ovim centrima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Podržala je i osnivanje Matthew’s Friends u Novom Zelandu 2011. godine kao i Matthew’s Friends u Kanadi 2014. godine. Uz to, organizacija je povezana i surađuje s brojnim drugim organizacijama iz preko 20 zemalja diljem svijeta koje su posvećene medicinskim ketogenim dijetama.

Organizacija je proširila svoj djelokrug kako bi pomogla i odraslim osobama kojima antiepileptička terapija ne pruža željene rezultate, a sada je uključena i na području određenih vrsta tumora mozga. Doprinos koji Matthew’s Friends daje u dostupnosti terapijske primjene ketogenih dijeta i pravilnoj provedbi, međunarodno su priznali i roditelji i zdravstveni stručnjaci. Organizacija, koja je pokrenuta iz Emmine kuhinje, narasla je fenomenalnom brzinom i 2011. godine otvorili su Kliniku za terapijsku provedbu ketogenih dijeta u kojoj je zaposlen stručni zdravstveni tim za pružanje terapije i obuku drugih timova. Neprofitna klinika liječi i djecu i odrasle s područja u kojima nisu dostupni NHS-ovi centri. Tako se ni jednoj obitelji ne može uskratiti pristup liječenju kao što se dogodilo Emmi s Matthewem. Klinika također provodi ketogene dijete i za druga oboljenja i podržava klinička istraživanja u tim novim područjima.