Obilježavanje Međunarodnog dana Dravet sindroma započelo je u jutarnjim satima u prostoru Oaze sv.Marije Krucifikse Sestara Službenica Milosrđa druženjem članova Udruge.

Članovi Udruge su nakon doručka dijelili svoja osobna iskustvima, izmijenili informacije, djeca su se družila međusobno, pregledavao se popratni materijal vezan uz program obilježavanja. Tajnik udruge, Milivoj Bibić i dr. Šamija u prijepodnevnim satima gostovali su u radijskoj emisiji kojom se najvio program obilježavanja i u kojoj je bilo riječi o Dravet sidromu i udruzi Dravet sindrom Hrvatska.

Program obilježavanja Dravet sindroma započeo je u 18 sati na igralištu Ragbi kluba “Nada”. Članovi ragbi klubova, gosti, sudionici i publika srdačno su dočekali članove Udruge, veliki broj njih imao je na sebi majice s logom Dravet sindrom Hrvatska.

Uvodni govor svim prisutnima održala je dr. Šamija, nakon čega je sve okupljene pozdravio tajnik Udruge, Milivoj Bibić i predstavio Udrugu.

Volonteri koji su se uključili u ovaj program stalno su bili na usluzi članovima Udruge, donoseći hranu, pazeći i zabavljujući djecu, igrajući se s loptom ili trčanjem po terenu. Smijeha, zabave, topline nije nedostajalo.

Cijeli program popraćen je glazbom, kao i prisustvom medija. O ovom događanju izašao je članak u Slobodnoj Dalmaciji, a video prilog je prikazan u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.