Sva djeca zaslužuju priliku za zdrav i bezbrižan život, a svi roditelji zaslužuju uživati u čarima odrastanja vlastite djece. No život je često surov, a dobrih srca, srećom, uvijek ima. Udruga RTL pomaže djeci i ove godine se aktivirala kako bi učinila život barem malo ljepšim onima kojima je to doista potrebno.

Treći po redu projekt u našoj „Budi mi prijatelj“ kampanji namijenjen je djeci oboljeloj od Dravet sindroma, teškog i rijetkog oblika epileptičkog sindroma pri čemu česti i dugotrajni epileptički napadi mogu dovesti i do smrti. Iako djeca oboljela od ovog sindroma izgledaju kao i sva ostala djeca njihove dobi, nažalost, njihov život je puno, puno teži od onoga njihovih vršnjaka.

Cilj je projekta kupiti 20 pulsnih oksimetara za djecu oboljelu od Dravet sindroma jer će pomoću njih roditelji moći pratiti stanje djece i pravovremeno reagirati u životno ugrožavajućim situacijama te samim time spriječiti ono najgore.

Marijana Batinić, RTL-ova voditeljica i kuma ovoga projekta posjetila je Jana, dječaka oboljelog od Dravet sindroma: „Imala sam veliku tremu kada sam dolazila kod Jana, ali silna topla energija me dočekala kada sam ušla u prostoriju. On je pun ljubavi i kada me pogledao imala sam osjećaj kao da sam uživo vidjela anđela“, komentirala je Marijana svoje druženje s Janom.

http://rtlpomazedjeci.hr/novosti/budi-mi-prijatelj-i-marijana-batinic-za-udrugu-dravet-sindrom-hrvatske/